Това заяви пред БНР икономистът Евгений Кънев. Аз не мисля, че

...
Това заяви пред БНР икономистът Евгений Кънев. Аз не мисля, че
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Открай време миньорите се използват за политически цели

Това съобщи пред БНР икономистът Евгений Кънев.

 

" Аз не мисля, че беше инцидентно, че шефът на Мини " Бобов дол " седеше при сключване на съглашението сред Има Такъв Народ и " Възраждане ", уточни той.

 

По думите му всички политически ползи се употребяват доста жестоко през такива митинги, в това число когато би трябвало да се " клати " ръководството на едно " вражеско " държавно управление.

 

" Видяхме и в двата митинга по какъв начин по този начин наречените " съдружни сътрудници " подлагаха на критика държавното управление на Денков, че е едва, не можело да договаря, " аз в случай че бях, какво щях да направя ". Не споделят дали митингите са заслужени или не, а споделят " ние ще отидем там и ще оправим нещата ", добави специалистът.

 

" Медиите, вместо да отидат при мандатоносителя и да питат какво прави държавното управление, те действително интервюират постоянно първо техните сътрудници в Народно събрание от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Но съгласно следствие на Българска национална телевизия 25% от водачите на митинга вземат участие в общински препоръки. Е по какъв начин да няма политическа интервенция в митингите тогава? Преките ползи това държавно управление да не успее са ясни ", означи експертът.

 

Според него всички съперници на настоящето държавно управление и поддръжници на митинга работят в действителност за дестабилизация на България.

 

" Знаем в изискванията на война кого обслужва една дестабилизация. Само вижте основните им думи: " предатели " и " народен интерес ". Като съгласно техните изявления – и на протестиращите, и на поддръжниците им, " националите ползи " някак постоянно са ориентирани против Европейски Съюз и НАТО. А националният интерес съгласно тях все клони към обслужване на Русия. Например вие зърнарите чухте ли ги някой да упрекна за сегашната обстановка Путин? Да, Путин няма директно отношение към митингите, да, само че в случай че Русия не бе блокирала зърнената договорка на Украйна, нямаше да се постанова зърното на Украйна да минава през други територии, в това число и България. Ето я връзката ", сподели още Кънев.

 

Той попита някой отиде ли пред Руското посолство и да стачкува с тракторите там.

 

" Затова, че украинското зърно поради тях минава през България? Не. Защо го вършат: с някакви подбуди или просто от религия, това е друга тематика. За страдание обаче, има прекалено много организации, които във време на война схващат националните ползи като противоборство с общата политика на Европейски Съюз и НАТО ", добави анализаторът.

 

Относно това кой е отговорен за митингите, Евгений Кънев изрази следното мнение:

 

" Аз ще попитам кой сътвори тези едри земеделци, да вземем за пример? Десетина семейства. Нали не си представяте, че тези зърнари сами ще тръгнат на митинг, в случай че няма зад тях тези 10 семейства. А тях ги сътвориха точно двете партии, които през годините на прехода управляваха браншове като земеделието и енергийни – ГЕРБ и Движение за права и свободи. В бранш Енергетика за толкоз години не са станали никакви промени, само че пък имахме покупко-продажби с Русия като " Турски поток ", който изградихме гратис в тяхна изгода, преди този момент " Южен поток ", поради който си отиде КТБ, зад който бяха отново същите лица. Какво приказва това? Те забъркаха тази каша, обещавайки, че статуквото ще се резервира за постоянно. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР